TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

A Mária-kultusz nyomában

 2015. december 21.

Vajon mennyire valósak a Mária-jelenések, és hogyan változik meg azoknak az élete, akik látni vélik a Szent Szüzet? A NatGeo új filmjében a csodás jelenések és a vallási turizmus nyomába ered.

A Mária-kultusz nyomában

„Hirtelen erős fényt láttam, majd Mária lépett ki ebből a fényből” – ilyen és hasonló élményekről mesélnek azok, akik számára a Szentséges Szűz Mária megjelent. Mária-jelenésekről a világ számos pontjáról érkeztek beszámolók az évszázadok során, de az egyház ezeknek csak egy részét ismeri el csodaként. Az egyik legszenvedélyesebb Mária-tiszteletet egy bosznia-hercegovinai hegyi faluban, Medjugorjéban láthatjuk, ahol 34 évvel ezelőtt gyerekek egy csoportjának megjelent a Szent Szűz, majd állításuk szerint rendszeresen üzenetet közvetített nekik. Bár a római katolikus egyház nem ismerte el az itt történt jelenéseket, a gyerekek lettek a „medjugorjei látnokok” és nemzetközi szinten híressé váltak. 1981 óta pedig több mint 30 millió zarándok járt Medjugorjéban, közülük sokan szintén látni vélték, vagy valamilyen módon „érzékelték” Szűz Máriát. De vajon mennyire lehet hinni ezeknek a beszámolóknak? Milyen tapasztalatokat szereznek, és hogyan változik meg azoknak az élete, akik „találkoznak” a Szent Szűzzel? A National Geographic Channel most a Mária-jelenések nyomába ered. A Mária-kultusz című filmet december 27-én vasárnap 21 órakor vetíti a csatorna.

A NatGeo az ünnepek alatt több vallási témájú filmet is a műsorára tűz: december 24-én 16 órától a Jézus - a kereszténység születése című háromrészes sorozatot, majd a Megölni Jézust című nagyszabású filmet láthatják a nézők. Ez utóbbi a Jézus keresztre feszítéshez vezető okokat tárja fel, példátlanul hiteles képet festve a kor társadalmi, politikai, közéleti viszonyairól. December 25-én és 26-án pedig a Jézus titkai, Jézus elveszett ereklyéje, Ferenc pápa – út a Vatikánba valamint A Biblia elveszett arcai című műsorokat vetíti a csatorna.


A National Geographic Channel TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/NATIONALGEOGRAPHIC

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!