TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

A nagy távolságok eltörpülnek az óriásvonatok előtt

 2017. február 14.

Földünknek vannak olyan tájai, melyek gazdaságilag teljesen elszigeteltek és amelyek számára a különleges tehervonatok jelentik az új időszámlálás kezdetét. Ezek az óriásvonatok látják el ugyanis a települést a mindennapi élethez és a civilizáció fenntartásához nélkülözhetetlen árukkal.

A nagy távolságok eltörpülnek az óriásvonatok előtt

A szerelvények gyakran hosszú ideig utaznak a végállomásig, legyőzve a természeti környezet által támasztott akadályokat. Egyre gyakrabban van szükség arra is, hogy a nélkülözhetetlen árucikkeken kívül veszélyes anyagokat is felpakoljanak a szerelvényekre. A szállítóknak tehát nem csak az extrém terepre és környezetre kell különösen odafigyelniük, de a rakomány is gondot okozhat, nem is beszélve a mentális teherről, ami a munkával jár. Az Óriásvonatok szereplői tudják, hogy ha valamilyen probléma merül fel, az sokak számára egyet jelenthet a teljes kilátástalansággal. Ennek ellenére szeretik a munkájukat, a tájakat, melyekkel útjuk során találkoznak vagy azt is, ha régi ismerősként köszöntik őket. Persze, ennek ellenére kihívások nélkül szinte egyetlen nap sem telik el.

A világ minden táján találkozhatunk rendkívüli rakományokat szállító tehervonatokkal. A mauritániai sivatagban például egy 2,5 km-nél is hosszabb vonat halad kérlelhetetlenül úti célja felé a dűnék között és szállítja az ország egyik legféltettebb kincsét: 22 000 tonna vasércet. Kanadában Prince Rupertet és az alaszkai Whittiert 1000 km választja el egymástól, 45 tehervagon mégis rendszeresen megteszi ezt a távolságot annak érdekében, hogy az ott élő emberekhez eljusson a szállítmány. Ezeket a vagonokat pedig még az időjárási viszontagságok sem állíthatják meg, nem számít, milyen veszélyeket rejt magában az alaszkai táj.

Ez csak pár példa a sok közül, de az Óriásvonatok című sorozat bebizonyítja, hogy ezek a hatalmas monstrumok hozzájárulnak életszínvonalunk fenntartásához, annak ellenére, hogy országokat kell átszelniük és gyakran nehéz, veszélyekkel teli terepen kell egyetlen hiba nélkül áthaladniuk.

ÓRIÁSVONATOK: PREMIER FEBRUÁR 14-ÉN, KEDDEN 21:00-KOR A DISCOVERY CHANNEL MŰSORÁN

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/DISCOVERYCHANNEL

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!