A National Geographic Channels International (NGCI) bejelentette legújabb terveit. 2014 őszén három különkiadás világpremierjével is előrukkol a csatorna: a 90’s Greatest a kilencvenes évek legnagyszerűbb pillanatait, a Rosetta: Comet Landing az eddigi legösszetettebb űrmissziót, a 9/11 Rescue Cops pedig a szeptember 11-i katasztrófa hőseit mutatja be.
FootballMoments_90sGreatest.jpg

A csatorna a Kozmosz: Történetek a világegyetemről című nagysikerű sorozata után idén ősszel ismét a világűr felé veszi az irányt. A Rosetta: Comet Landing a történelem egyik legösszetettebb, húsz év  előkészületet igénylő űrmissziója. A NatGeo egyórás filmje a European Space Agency csapatát követi nyomon, akik a világon elsőként próbálnak űrhajót küldeni egy nap felé tartó üstökös felszínére.
A Rosetta űrszonda 2004 óta halad az üstökös felé, melyet a tervek szerint idén augusztusban ér majd el. A project célja, hogy az üstökös felszínén végzett mérések által még jobban megismerhessük Naprendszerünk keletkezését és megtudjuk, milyen szerepet játszottak az üstökösök a földi élet kialakulásában. A film premierje 2014 őszén várható.

Augusztusban jön a ’90s Greatest: az NGCI a brit Twofour műsorgyártó céggel együttműködve készíti el kétrészes speciális minisorozatát, melyben a 90-es évek legemlékezetesebb pillanatai kerülnek bemutatásra. A ‘90s Greatest: Tragedies elnevezésű első részében az évtized legnagyobb tragédiáiról és természeti katasztrófáiról emlékezik meg a csatorna, melyek örökre megváltoztatták világunkat. A második rész, a ‘90s Greatest: Football Moments az évtized legemlékezetesebb futball eseményeit idézi fel többek között Gascoigne, Cantona és Dennis Bergkamp nagy pillanataival.

Szeptemberben még egy megdöbbentő különkiadással jelentkezik a NatGeo. A 9/11 Rescue Cops eddig soha nem látott módon mutatja be a szeptember 11-i tragédia hőseit, a speciális mentőegységeket, akik a terrortámadás túlélőit próbálták a World Trade Center romjai alól kimenteni, akár az életük kockáztatásával.

A National Geographic Channel filmjei 171 országban, 48 különböző nyelven kerülnek bemutatásra,
a csatorna műsora a világ több mint 440 millió háztartásában elérhető.

A NatGeo TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/napi/tvmusor/nationalgeographic