TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

A rabszolgaság történetét mutatja be a Spektrum vadonatúj sorozata

 2020. december 11.

„A rabszolgaság története” merőben új megvilágításba helyezi az Európán keresztül, Afrika és az Újvilág között immár 400 éve bonyolított emberkereskedelmet. A hollywoodi ikon és emberi jogi aktivista, Samuel L. Jackson magával ragadó személyes utazásra hívja a nézőket, a világot beutazva tárja elénk a szenvedésről és kapzsiságról, valamint az ellenállásról és helytállásról, illetve a sikerről és reményről szóló történeteket.

A rabszolgaság történetét mutatja be a Spektrum vadonatúj sorozata

A december 13-án debütáló 6 részes sorozat közel 12 millióra teszi azoknak az embereknek – beleértve gyerekeket és fiatalkorúakat is – a számát, akiket erőszakkal szakítottak el a fekete kontinensről és a kényszerítettek rabszolgasorsra, és akik közül legalább 2,5 millióan az embertelen körülményeknek köszönhetően már a 2 hónapig tartó tengeri út során életüket vesztették.

A legújabb búvár technológiának köszönhetően Samul L. Jackson, és két társa, a háromszoros Emmy-díjas Simcha Jacobovici filmrendező, és a New York Times újságírója, valamint a népszerű Brit(ish) című könyv szerzője, Afua Hirsch most először olyan elsüllyedt hajókat képesek lokalizálni és megvizsgálni, amelyek egészen biztosan rabszolgákat szállítottak a három kontinens között, és amelyek új megvilágításba tudják helyezni a történelmet.

A tengeri kutatások mellett szakértő csapat vizsgálódik a szárazföldi helyszínek után is, így például a ghanai rabszolga erődítmények és börtönök, az angliai főúri kastélyok, valamint az amerikai gyarmatok története után.

Kutatásiakat számos hajónapló, biztosítási papír, újságcikk kivágás, az elszenvedők naplói, és nem utolsósorban a túlélők és azok leszármazottjainak vallomásai támasztják alá.

A 3D térképészeti és mágneses rezonanciai képalkotásnak, valamint más egyéb modern technológiának köszönhetően minden epizód hűen igyekszik rekonstruálni az eseményeket, amellett, hogy nagy hangsúlyt fektet az ideológiai, gazdasági és politikai háttér megvilágítására is.

Premier: december 13. este 22 óra – Spektrum

A Spektrum TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/SPEKTRUM

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!