Bode Miller, hatszoros olimpiai érmes alpesi síző csatlakozott az Eurosport 2018-as phjongcshangi szakértői csapatához és az Eurosport Cube stúdiójában fogja elemezni a téli olimpiai eseményeket. A világklasszis az Eurosportnál egy olyan szakértői gárdába kerül, amely jelenleg 58 olyan bajnokból áll, akik összesen 151 olimpiai játékon vettek részt és 75 olimpiai érmet tudnak felmutatni.

undefined

A február 9. és február 25. között zajló olimpiai játékokat Európa szerte közvetíti a csatorna, ráadásul még innovatívabb és mélyrehatóbb formában. Az Eurosport téli olimpiai közvetítései február 8-án, pénteken kezdődnek, az Eurosport Playernek köszönhetően pedig egyetlen pillanatról sem maradhatnak le a nézők, miközben meg lesz a lehetőségük arra is, hogy a saját képükre formálják a játékokat: megválaszthatják, hogy mit, mikor és hogyan néznek a téli olimpiai eseményekből.

Az Eurosport interaktív stúdiója, a Cube a téli olimpiai játékok történetében először él a leginnovatív eszközökkel, köztük a kiterjesztett valósággal, hogy lebilincselő és interaktív közvetítést biztosítson. Az Eurosport szakértői gárdája pedig mindent megtesz, hogy izgalmas információkkal lássa el a nézőket. Ezek az elemzések egészítik ki a 900 órás élő közvetítést és a kulisszák mögé való bepillantást, ami bemutatja egy-egy sportoló útját egészen az aranyéremig.

Bode Miller mellett a német síugró bajnokok, Sven Hannawald és Martin Schmitt, a norvég Kjetil Andre Aamodt alpesi síző, az olasz olimpiai bronzérmes Karen Putzer, az olimpiai jégkorong bajnok, Hakan Loob valamint a kétszeres olimpiai bronzérmes síugró, Anders Bardal is látható lesz a képernyőn.

Bode Miller, aki összesen hat olimpiai érem birtokosa az együttműködésről elmondta: „A Discovery rendkívül egyedi módon dolgozik. Sokkal mélyebbre mennek, mint mások és ez valamilyen szinten összhangban van az én felfogásommal. Pontosan ez a kapcsolódási pont teszi izgalmassá az együttműködésünket. A Discovery mindig arra törekszik, hogy jobb legyen és átlépje a berögzült határokat, ez pedig abszolút illeszkedik az én felfogásomhoz. Alig várom, hogy az Eurosport Cube stúdiójába lépve megeleveníthessem a történéseket a rajongóknak. Vízválasztó együttműködés lesz a miénk, hiszen fizikálisan is képesek leszünk megmutatni a rajongóknak a nyerő stratégiát a többi versenyzőéhez képest. Nem lepődnék meg, ha ez a mélyre menő analízis reformálná meg azt, ahogy a sportolók látják a saját teljesítményüket.”

Peter Hutton, az Eurosport vezérigazgatója hozzátette: „Izgatottak vagyunk, örülünk, hogy Bode csatlakozott a világklasszisokat számláló csapatunkhoz, akik segíteni fognak nekünk abban, hogy a téli olimpiai játékokat igazi élménnyé tegyük az összes rajongó számára. Bode egyedülálló rálátása egyesülve az Eurosport által kínált technológiával garantálja, hogy a nézők a legjobb elemzéseket kapják és még közelebb hozzák őket azokhoz a versenyzőkhöz, akikért rajonganak. Eddig ilyen technológiai és szakértői háttér egyik olimpiai játékon sem vonult fel...”

Szabó Gábor, az az Eurosport magyarországi vezető kommentátora szerint: „Bode Miller mindig is egy olyan síző volt, aki a saját útját járta, aki nem illeszkedett a fősodorba, és akinek hallgatni kellett a véleményére. Éppen ezért biztos vagyok benne, hogy Bode Miller szakértőként sem fog kertelni, és a mondanivalójára most is oda kell majd figyelni.”

Az Eurosport 1 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/eurosport
Az Eurosport 2 TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/eurosport2