TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Félbehagyott mérnöki megoldások

 2017. április 24.

A világ néhány legcsodálatosabb műszaki projektje ma elhagyatottan, romokban hever. A Discovery Channel új műsorában, a Félbehagyott mérnöki megoldásokban, tervezők és szakértők mesélnek arról, hogy valójában minek is indultak ezek az álomprojektek és hogyan váltak végül romhalmazokká. Ezen kívül olyan emberek is megszólalnak, akiknek minden vágyuk, hogy újra megtöltsék élettel ezeket a mesterműveket.

Félbehagyott mérnöki megoldások

Minden épületnek megvan a maga izgalmas története. A bemutatott létesítmények falai között sokszor olyan események történtek, amik ma már történelemkönyvekbe illenének és most mégis graffiti, por, törmelék vagy gaz borítja őket. A sorozat megpróbálja elmesélni a projektek szemszögéből a múltat és a jelent, megvizsgálja, hogy a világ néhány hátrahagyott látványos műszaki kezdeményezése hogyan és miért jött létre, elemzi a pénzügyi és társadalmi ráfordításokat, valamint környezetvédelmi és ökológiai hatásaikat is.

A Félbehagyott mérnöki megoldások kitér arra, hogy lehetne-e valamilyen módon újra hasznosítani az olyan romokat, mint például a New York-i High Line park, a náci üdülőközpont a németországi Prorában, az USS Oriskany Floridában vagy a befejezetlen autópályahíd Fokvárosban. Ezek mind parlagon heverő lehetőségek, amelyek életre kelhetnek akár egy egészen más funkció ellátására, mint, amire eredetileg tervezték őket. Ez a meglepetésekkel teli sorozat rávilágít, hogyan támadhatnak fel poraikból ezek a létesítmények, sokszor teljesen megújulva.

FÉLBEHAGYOTT MÉRNÖKI MEGOLDÁSOK: ÁPRILIS 25-TŐL, KEDDENKÉNT 20:00-KOR CSAK A DISCOVERY CHANNEL MŰSORÁN!

A Discovery Channel TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/DISCOVERYCHANNEL

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!