TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Idén harmadszorra hirdetik meg a Cartoon Network Képzeletműhelyt

 2017. május 24.

Az egyedi animációs világáról közismert Cartoon Network csatorna a megelőző évek sikereire tekintettel idén harmadszorra hirdeti meg, Európa, Afrika és Közel-kelet szerte nagyszabású pályázatát és alkotói programját, a Cartoon Network Képzeletműhelyt, amelyre ifjú animáció-rajongók, rajztehetségek vagy egyszerűen csak alkotó kedvű, 4-15 éves gyerekek műveit várja rajz, képes forgatókönyv, animáció, film kategóriában.

Idén harmadszorra hirdetik meg a Cartoon Network Képzeletműhelyt

A Cartoon Network missziója, hogy alkotva, cselekedve sarkalllja kreativitásra, ösztönözze gondolkodásra, nyitottságra a gyerekeket. Gyakran éri az a vád a televíziózást, hogy a készen kapott tartalom gátat szab a képzeletnek, ezért a csatorna célja, hogy a gyerekek ne csak passzív befogadók, hanem tevékeny részesei legyenek az alkotásnak.

A pályázat egyik fő eleme az az egyedi és kreatív, szórakoztató-edukációs weboldal, amelyen tippek és ötletek, animációs műhelytitkok, érdekességek, klipek, játékok, játékos feladatok segítik a fiatal alkotókat munkájuk során. A gyerekek megismerkedhetnek a képes forgatókönyv, a különböző animációs technikák, a rajzolás, a színezés, a vágás, az alkotói folyamatok titkaival, sőt ki is próbálhatják magukat azaz az oldal kvázi mini online animációs kurzusként is működik. A Cartoon Network hazai stratégiai partnere a BOOKR Kids mesetablet, amelyen szintén megtalálható az a gazdag online segédanyag tár, amely segíti eligazodni a gyerekeket az animáció világában. A pályázat sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az elmúlt két évben többb mint négyezer, EMEA-szerte több tízezer pályamű érkezett a felhívásra.

A Cartoon Network régóta egyedülálló munkát végez a nemzetközi animációs tehetségek felkutatásában, gondozásában és a jövő rajzfilm tehetségeinek kinevelésében. Az egyik ilyen tehetség Weigert Miklós, a Cartoon Network sikersorozata, a Gumball csodálatos világa egyik alkotója, többek közt a Macskafogó2 látványtervezője, aki az idei program kurátora, zsűri elnöke. A zsűri további tagjai: Lakos Nóra, a Gyermekfilm Akadémia alapítója, filmrendező, és Horváth Dorka, a BOOKR Kids alapító-társtulajdonosa, akik május 23—án a sajtó jelenlétében egy ún demo Képzeletműhely foglalkozást mutattak be a meghívott gyerekek aktív közreműködésével, majd rendhagyó tárlatvezetést tartottak a Csopa Playbar Illúzió kiállításában.

Miklós szerint ’remek kezdemenyezés a Képzeletműhely program - minél több gyereknek adunk a kezébe eszközöket az önkifejezésre, annál jobb jövőt formálunk mindannyiunknak. A kulturális háttér roppant fontos eleme az alkotók egyéni hangvételének, olyan mint egy ismerős hangszer, manapság jóval nagyobb szabadságunk van megtalálni azt a zenét, ami számunkra legjobban szól a hangszeren. Aki látja a srácokban az alkotni es kifejezni vágyást, támogassa minden áron! Egyértelműen nem a legkönnyebb út, de rengeteget segít önállóan gondolkodó felnőtteket nevelni, akik képesek nyitott szemmel állni az új élmények felé. Ha később szakmai siker is lesz belőle, az csak hab a tortán.’

Lakos Nóra így látja a programot: ’ma a gyerekek többségének eleve a kezében van a mobiltelefon, tablet, amivel fotóznak, filmeznek. Jó, hogy vannak ilyen gyerekbarát, filmes versenyek, amelyek ebből a lehetőségből kreatív tőkét kovácsolnak. Különösen tetszik, hogy sokféle műfajban, igazán szabadon próbálhatják ki magukat a gyerekek. Szerintem a legfontosabb hogy olyan témáról készítsenek rövidfilmet, animációt vagy forgatókönyvet, amit ismernek, ami őket izgatja, érdekli, mert csak úgy fognak tudni őszinte és személyes alkotásokat készíteni. Emellett a legfontosabb, hogy élvezzék, amit csinálnak, nem kell tökéletességre törekedni, merjenek hibázni, az alkotás folyamata mindennél nagyobb élvezetet okoz.’

„A Cartoon Network az a hely, ahol a gyerekek tanulhatnak, inspirációdhatnak, jól érezhetik magukat, de amit mindennél fontosabbnak tartunk- önmaguk lehetnek. Küldetésünk, hogy felébresszük a bennük rejlő kreativitást- ezért hoztuk létre a Képzeletműhelyt is. A Cartoon Network Képzeletműhely lehetővé teszi, hogy a gyerekek belevessék magukat a fantázia és a szórakoztató karakterek világába, miközben kibontakoztathatják tehetségüket a történetmesélés és az alkotás terén. Harmadik éve indítjuk útjára a kampányt Európa-, Afrika- és Közel-kelet-szerte. Az elmúlt két évben több mint 4000 pályamű érkezett csak Magyarországon és több százezer világszerte. A beérkező pályaműveket látva, mindig elképedünk a képzelet és a tehetség e mértékén, és büszkék vagyunk arra, hogy talán részt vehetünk a rajzfilmkészítők következő nemzedékének kinevelésében.” Mondta Malgosia Chapman, a Turner Broadcasting márka-és tartalom aligazgatója.

A 2017. július 31-ig tartó pályázat három kategóriájának összesen kilenc hazai nyertese komoly díjakkal gazdagodhat: a kategória győztesek művei megjelennek a Cartoon Network csatornán és a BOOKR Kids mesetableteken, illetve a három kategória gyöztesei közt összesen kilenc wellness hétvége, három BOOKR Kids mesetablet, három tablet és három Cartoon Network-ajándékcsomag talál gazdára.

A csatorna nemcsak online felületén buzdít a pályázatra való jelentkezésre, de a kezdeményezést eljuttatja a közoktatási intézményekbe is: évente több ezer általános iskola számára teszi elérhetővé kiváló hazai szaktanárok segítségével kidolgozott, komplett, hiánypótló óraterveit, eszközeit, alkotást segítő segédanyagait, amelyek útmutatóul szolgálnak a hazai rajztanárok, művészeti csoportok vezetőinek, hogyan oktassák közérthető, játékos és a korosztálynak megfelelő formában az animáció alapjait. Ezen kívül a BOOKR Kids mesetableteken és számos élő rendezvényen is találkozhatnak a gyerekek a pályázattal.

A csatorna egészen július 31-ig várja a pályaműveket a http://imaginationstudios.cartoonnetwork.hu/competition/ oldalon.
A pályázók pedig a Képzeletműhely oldalból meríthetnek ihletet: http://imaginationstudios.cartoonnetwork.hu/

A Cartoon Network TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/cartoon

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!