Az AMC Networks International - Central Europe (AMCNI CE) Közép- és Kelet-Európa több országára megszerezte a háromszoros Emmy-díjas Fargo exkluzív vetítési jogait. A társaság legújabb sorozat- és filmcsatornája - az AMC - lesz a kizárólagos és első kábeltelevízió a régió országaiban, amely műsorra tűzi a sorozat első és még jelenleg készülő második évadát is. A szerte a világon komoly közönségsikert és a kritikusok egyhangú méltatását elért Fargo első szériája 2015. január 28-án kerül az AMC képernyőjére.
fargo01.jpg

Az AMCNI CE sport, infotainment, gyermek- és filmcsatornái Kelet- és Közép-Európa számos országában vannak jelen. A társaság AMC csatornája azt nyújtja nézőinek, amit maga az AMC márka ígér szerte a világon: eredeti sorozatokat és minőségi filmes tartalmakat. A többszörös díjnyertes Fargo bemutatásával az AMC tovább erősíti pozícióját, mint a cégcsoport egyik zászlóshajója.

„Örömmel tölt el a most bejelentett megállapodás, célunk, hogy folyamatosan biztosítsuk az eredeti sorozatok és minőségi filmek kínálatát az AMC egyre növekvő nézőtáborának a régióban” – fogalmazott Málnay B. Levente, az AMCNI CE vezérigazgatója.

A Fargo első évadát 2015. január 28-án mutatja be az AMC. A megállapodás keretében a jelenleg is gyártás alatt levő második évad kelet-közép-európai premierjének exkluzív jogait is megszerezte az AMCNI CE, amely szintén az AMC csatornán lesz majd látható.

A Fargóról

A Fargo sorozat (2014) az azonos című, Oscar-díjjal jutalmazott film televíziós adaptációja. A főbb szerepekben Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Colin Hanks és Allison Tolman láthatók. A történet egy minnesotai kisvárosban játszódik, ahol egy biztosítási ügynök (Lester Nygaard)  találkozik egy titokzatos és furcsa modorú emberrel (Lorne Malvo – Billy Bob Thornton), s ez a találkozás események szörnyű láncreakcióját indítja el. A filmhez képest a történet, a bűntett és maguk a szereplők is újak. A tízrészes sorozat írója Noah Hawley (Zűrös zsaruk, Dr. Csont), vezető producerei Hawley mellett az Oscar-díjas Coen fivérek (Fargo – film, A nagy Lebowski) és Warren Littlefield (Zűrös zsaruk). Az első évadot 2014 tavaszán mutatta be az FX az Egyesült Államokban. A második évad premierje  2015-ben várható.

Az AMC TV műsora a TvMustra oldalán: http://www.tvmustra.hu/tvmusor/AMC