A SIX a Navy SEAL 6 osztag egyik valóban megtörtént küldetését meséli el: a csapatot azzal a feladattal vetik be Afganisztánban 2014-ben, hogy likvidáljon egy tálib vezetőt, ám az akció kudarcba fullad, mert kiderül, hogy egy amerikai állampolgár segíti a terroristákat. A főszerepben az Aljas Nyolcasból és a Kib*zgatóhelyettesekből ismert Walton Gogginst láthatjuk.

undefined

A History Channel sorozatának egyik különlegessége, hogy a lehető legrealisztikusabban mutatja be, hogyan működik egy speciális kommandós alakulat. Bepillantást nyerhetünk, hogyan készülnek a bevetésekre, milyen stratégiákat és harci eszközöket használnak, illetve hogyan viselik a rájuk nehezedő nyomást. Az akciójelenetek minél hitelesebb ábrázolása miatt lesznek éjjellátóval felvett jelenetek, FPS (first person shooter azaz belső nézetű lövöldözős) játékokhoz hasonló nézőmódok illetve kézikamerás megoldások is.

A sorozat azonban nem csak akciók miatt lesz érdekes, hiszen az alkotók arra is törekedtek, hogy minél hitelesebben mutassák be az elit harcosok mindennapjait, családi életüket.

Január 20-tól az HBO-n és az HBO GO-n feliratosan, február 5-től az HBO3-on pedig szinkronosan látható a sorozat.

Az HBO TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/HBO