TvMustra logo
Twitter Live Megosztás:

191 Csatorna kínálata egy helyen
Tv műsor műsorújság

Szakított a családi hagyománnyal Litkai Gergely

 2021. november 19.

Bár többen matektanárok a családjában, őt mégis inkább a paragrafusok vonzották és jogász lett. Vajon miért nem követte szülei példáját Litkai Gergely? Iskolásként milyen eredményei voltak matematikából és vannak-e az életében meghatározó számok? Többek között ezeket is elárulta a humorista legújabb estje kapcsán.

Szakított a családi hagyománnyal Litkai Gergely

Lett volna kinek az útját követnie, ám mégis a sajátját járta Litkai Gergely, akinek a szülei, sőt még a keresztanyja is matematikatanár. Bár iskolásként szerette a számtant és kifejezetten jó jegyei is voltak, a továbbtanuláskor mégis a jogot választotta. Egyébként nem abba az iskolába járt, ahol az ősök tanítottak és egyedül küzdött meg a házifeladataival is.
„Faterom egyszer kérdeztem meg gimi negyedikben, hogy hogyan kell megoldani a proton repül vákuumban kezdetű példát, amire rövid gondolkodás után annyit válaszolt: Fiam, ez a te életedben szerintem nem fog előjönni!” – emlékezett nevetve a humorista.

Litkait annak ellenére foglalkoztatja a matematika, hogy a családi ebédeknél nem ez a vezető téma, de a Számok című est célja mégis egy kicsit a családi hagyomány felelevenítése is volt.
„A házifeladatokhoz hasonlóan az est összeállítását is önállóan végeztem, örültem, hogy megnézték a szüleim és látták, hogy legalább a Pitagorasz-tétel még megy. Nem kell hozzá matek fakt, hogy érthető legyen a műsor, szóval nem az volt a cél, hogy előjöjjön bárkiből is a nemvoltamjómatekból frusztrációja. Lesz szó pápasorszámokról, a cukiság mértékegységéről és arról, hogy miért gyűlöljük a flexelő biciklistákat. A számmisztikát egyébként nagy kamunak tartom, éppen ezért nincsenek kedvenc számaim sem, sőt az erről szóló rész is csak az extrákba fért be, amiket a dumatv.hu oldalon láthatnak majd az érdeklődők a tévés premier után egy hónappal” – árulta el Litkai a Comedy Central műsorán november 19-én 21.00 órától látható estjéről.

A standupos azt is megsúgta, hogy egyetemi felkészítő tanárától tanult egy olyan trükköt, amivel számos felesleges évszámot tudott megjegyezni.
„Az egyetemi történelemfelkészítés miatt jártam egy gazdaságtörténet tanárhoz. Úgy kellett felidéznem a dátumokat, hogy az összeset le kellett írnom, ami például 06-ra végződik, az ókortól egészen napjainkig. Az estemben szerintem hasonlóan felesleges téma egyébként a római számok, amelyekről az is kiderül, hogy miért alkalmatlanok a saját funkciójuk betöltésére” – tette hozzá Litkai, aki szerint a mostani valóságunk legmeghatározóbb és legszomorúbb számai a benzinár, az ember testhőmérséklete és a reggeli fertőzöttségi adatok, míg nemrég még csak azt néztük az időjárásjelentésben, hány fok nem lesz valószínűleg Balatonfüreden.

Litkai várva várt előadóestjét követő pénteken Csenki Attiláé lesz a főszerep a Comedy-n. Ő is egy vadonatúj, fergeteges műsorral jelentkezik. Az újrahasznosított férfiben az apasággal, valamint a negyvenéves férfiakkal kapcsolatban, önreflexió formájában osztja meg a benyomásait, de az is kiderül, hogyan amortizálják le ebben a korban a férfiakat a csecsemő mellett töltött álmatlan éjszakák.

Comedy Club új évad: november 19-én Litkai Gergely Számok, november 26-án Csenki Attila Az újrahasznosított férfi 21:00 órától a Comedy Centralon!

A Comedy Central TV műsora a TvMustra oldalán: https://www.tvmustra.hu/tvmusor/COMEDY

archívum

hírpartnerünk

DTV News

facebook

bejegyzések

A csatornák a műsorváltoztatás jogát fenntartják! A portál üzemeltetője semmiféle felelősséget nem vállal a weboldalon megjelentetett hirdetések tartalmáért, illetve a hirdetésekhez feltöltött képekért!